2020年山東高考英語試題及答案

以下試題真題如有排版問題請點擊文末下載查看

絕密★啟用前

  2020年普通高等學校招生全國統一考試

  英 語

  注意事項:

  1. 答卷前,考生務必將自己的姓名、準考證號填寫在答題卡上。

  2. 回答選擇題時,選出每小題答案后,用鉛筆把答題卡上對應題目的答案標號涂黑。如需改動,用橡皮擦干凈后, 再選涂其他答案標號。回答非選擇題時,將答案寫在答題卡上,寫在本試卷上無效。

  3. 考試結束后,將本試卷和答題卡一并交回。

  第一部分 閱讀(共兩節, 滿分50分)

  第一節(共15小題;每小題2.5分, 滿分37.5分)

  閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。

  A

  POETRY CHALLENGE

  Write a poem about how courage, determination, and strength have helped you face challenges in your life.

  Prizes

  3 Grand Prizes:Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winner’s choice. Trip includes round-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Museum and the office of National Geographic World.

  6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.

  50 Honorable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart’s final flight.

  Rules

  Follow all rules carefully to prevent disqualification.

  ■Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.

  ■Write by hand or type on a single sheet of paper. You may use both the front and back of the paper.

  ■On the same sheet of paper, write or type your name, address, telephone number, and birth date.

  ■Mail your entry to us by October 31 this year.

  1. How many people can each grand prize winner take on the free trip?

  A. Two. B. Three. C. Four. D. Six.

  2. What will each of the honorable mention winners get?

  A. A plane ticket. B. A book by Corinne Szabo.

  C. A special T-shirt. D. A photo of Amelia Earhart.

  3. Which of the following will result in disqualification?

  A. Typing your poem out. B. Writing a poem of 120 words.

  C. Using both sides of the paper. D. Mailing your entry on October 30.

  B

  Jenifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelor’s degree.

  Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(學費), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.

  Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.

  Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed(犧牲)to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. “Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,” she says. However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family — and that’s pretty powerful.

  4. What did Jennifer do after high school?

  A. She helped her dad with his work.

  B. She ran the family farm on her own.

  C. She supported herself through college.

  D. She taught her sisters and brothers at home.

  5. Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield?

  A. To take care of her kids easily. B. To learn from the best nurses.

  C. To save money for her parents. D. To find a well-paid job there.

  6. What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?

  A. Her health. B. Her time with family.

  C. Her reputation. D. Her chance of promotion.

  7. What can we learn from Jenifer’s story?

  A. Time is money. B. Love breaks down barriers.

  C. Hard work pays off. D. Education is the key to success.

  C

  In the mid-1990s, Tom Bissell taught English as a volunteer in Uzbekistan. He left after seven months, physically broken and having lost his mind. A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.

  His visit, however, ended up involving a lot more than that. Hence this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea. It is the story of an American travelling to a strange land, and of the people he meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24-year-old who picked up his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers.

  This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker side of society. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana, he attends a mountain funeral(葬禮)followed by a strange drinking party. And in Karakalpakstan, he is saddened by the dust storms, diseases and fishing boats stuck miles from the sea.

  Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan, seen from Western eyes. His judgment and references are decidedly American, as well as his delicate stomach. As the author explains, this is neither a travel nor a history book, or even a piece of reportage. Whatever it is, the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.

  8. What made Mr Bissell return to Uzbekistan?

  A. His friends’ invitation. B. His interest in the country.

  C. His love for teaching. D. His desire to regain health.

  9. What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?

  A. Developing a serious mental disease.

  B. Taking a guided tour in Central Asia.

  C. Working as a volunteer in Uzbekistan.

  D. Writing an article about the Aral Sea.

  10. Which of the following best describes Mr Bissell’s road trip in Uzbekistan?

  A. Romantic. B. Eventful. C. Pleasant. D. Dangerous.

  11. What is the purpose of this text?

  A. To introduce a book. B. To explain a cultural phenomenon.

  C. To remember a writer. D. To recommend a travel destination.

  D

  According to a recent study in the Journal of Consumer Research, both the size and consumption habits of our eating companions can influence our food intake. And contrary to existing research that says you should avoid eating with heavier people who order large portions(份), it’s the beanpoles with big appetites you really need to avoid.

  To test the effect of social influence on eating habits, the researchers conducted two experiments. In the first, 95 undergraduate women were individually invited into a lab to ostensibly(表面上)participate in a study about movie viewership. Before the film began, each woman was asked to help herself to a snack. An actor hired by the researchers grabbed her food first. In her natural state, the actor weighed 105 pounds. But in half the cases she wore a specially designed fat suit which increased her weight to 180 pounds.

  Both the fat and thin versions of the actor took a large amount of food. The participants followed suit, taking more food than they normally would have. However, they took significantly more when the actor was thin.

  For the second test, in one case the thin actor took two pieces of candy from the snack bowls. In the other case, she took 30 pieces. The results were similar to the first test: the participants followed suit but took significantly more candy when the thin actor took 30 pieces.

  The tests show that the social environment is extremely influential when we’re making decisions. If this fellow participant is going to eat more, so will I. Call it the “I’ll have what she’s having” effect. However, we’ll adjust the influence. If an overweight person is having a large portion, I’ll hold back a bit because I see the results of his eating habits. But if a thin person eats a lot, I’ll follow suit. If he can eat much and keep slim, why can’t I?

  12. What is the recent study mainly about?

  A. Food safety. B. Movie viewership.

  C. Consumer demand. D. Eating behavior.

  13. What does the underlined word "beanpoles" in paragraph 1 refer to?

  A. Big eaters. B. Overweight persons.

  C. Picky eaters. D. Tall thin persons.

  14. Why did the researchers hire the actor?

  A. To see how she would affect the participants.

  B. To test if the participants could recognize her.

  C. To find out what she would do in the two tests.

  D. To study why she could keep her weight down.

  15. On what basis do we "adjust the influence" according to the last paragraph?

  A. How hungry we are. B. How slim we want to be.

  C. How we perceive others. D. How we feel about the food.

  第二節(共5小題:每小題2. 5分, 滿分12. 5分)

  閱讀下面短文, 從短文后的選項中選出可以填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。

  Some individuals are born with a gift for public speaking. 16 Do you want to be a good public speaker? Here are some principles you must master.

  People want to listen to someone who is interesting, relaxed and comfortable. Too often, when you stand up to give a speech, you focus on the “public” at the expense of the “speaking.” 17 Focus on the speaking. Talk directly to your audience, be yourself and make a connection.

  Even the most successful public speaker will make mistakes. Yet, the only one who cares about any mistake is the one who is speaking. People’s attention wanders constantly. In fact, most people only absorb about 20 percent of a speaker’s message. So, don’t stop speaking when you make a mistake unless it’s a truly serious one. 18

  Your goal is not to be a perfect public speaker. 19 And like everything else in life, that takes practice. Remember, even world champion athletes practice their skills on a consistent basis.

  20 It’s rare to hear someone say, “I wish that speaker had spoken longer.” On the other hand, you probably can’t count the times that you’ve thought, “I’m glad that talk is over. It seemed to go on forever!” So surprise your audience. Always make your presentation just a bit shorter than anticipated. It’s better to leave your listeners wishing for more than shifting restlessly in their seats waiting for your speech finally to end.

  A. Do the opposite.

  B. You want to be an effective public speaker.

  C. You don’t need to apologize for a minor slip.

  D. When it comes to public speaking, less is usually more.

  E. The objective of most speeches is to benefit the audience.

  F. Take the fear out of public speaking by focusing on your listeners.

  G However, the majority of people are effective speakers because they train to be.

  第二部分 語言運用(共兩節,滿分30分)

  第一節(共15小題:每小題1分,滿分15分)

  閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出可以填入空白處的最佳選項。

  Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second 21 . He learned the value and beauty of 22 there from a very young age.

  When he was 16, Molai began to notice something 23 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the 24 it caused had driven away a number of birds. 25 , the number of snakes had declined as well. He 26 that it was because there weren’t enough trees to protect them from the 27 . The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek 28 during the daytime. He turned to the 29 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and 30 a nearby island where he began to plant trees.

  31 young plants in the dry season was 32 for a lone boy. Molai built at the 33 of each sapling(幼樹)a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 34 rainwater. The water would then drip(滴落)on the plants below.

  Molai 35 to plant trees for the next 37 years, His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.

  21. A. dream B. job C. home D. choice

  22. A. nature B. youth C. culture D. knowledge

  23. A. precious B. interesting C. disturbing D. awkward

  24. A. waste B. tension C. pain D. damage

  25. A. Besides B. However C. Therefore D. Otherwise

  26. A. agreed B. realized C. remembered D. predicted

  27. A. noise B. heat C. disease D. dust

  28. A. directions B. partners C. help D. shelter

  29. A. labor B. police C. forest D. finance

  30. A. rebuilt B. discovered C. left D. managed

  31. A. Decorating B. Observing C. Watering D. Guarding

  32. A. tough B. illegal C. fantastic D. beneficial

  33. A. back B. top C. foot D. side

  34. A. cool down B. keep off C. purify D. collect

  35. A. returned B. learned C. failed D. continued

  第二節(共10小題:每小題1. 5分, 滿分15分)

  閱讀下面短文, 在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。

  Many people have the hobby of collecting things, e.g. stamps, postcards or antiques. In the 18th and 19th centuries, 36 (wealth)people travelled and collected plants, historical objects and works of art. They kept their collection at home until it got too big 37 until they died, and then it was given to a museum. The 80,000 objects collected by Sir Hans Sloane, for example, 38 (form)the core collection of the British Museum 39 opened in 1759.

  The parts of a museum open to the public 40 (call)galleries or rooms. Often, only a small part of a museum’s collection 41 (be)on display. Most of it is stored away or used for research.

  Many museums are lively places and they attract a lot of visitors. As well as looking at exhibits, visitors can play with computer simulations(模擬)and imagine 42 (they) living at a different time in history or 43 (walk)through a rainforest. At the Jorvik Centre in York, the city’s Viking settlement is recreated, and people experience the sights, sounds and smells of the old town. Historical 44 (accurate)is important but so is entertainment. Museums must compete 45 people’s spare time and money with other amusements. Most museums also welcome school groups and arrange special activities for children.

  第三部分 寫作(共兩節, 滿分40分)

  第一節(滿分15分)

  假定你是李華,上周日你校舉辦了5公里越野賽跑活動。請你為校英文報寫一篇報道,內容包括:

  1. 參加人員:

  2. 跑步路線:從校門口到南山腳下:

  3. 活動反響。

  注意:

  1. 寫作詞數應為80左右:

  2. 請按如下格式在答題卡的相應位置作答。

  A Cross-Country Running Race

  第二節(滿分25分)

  閱讀下面材料,根據其內容和所給段落開頭語續寫兩段,使之構成一篇完整的短文。

  The Meredith family lived in a small community. As the economy was in decline, some people in the town had lost their jobs. Many of their families were struggling to make ends meet. People were trying to help each other meet the challenges.

  Mrs. Meredith was a most kind and thoughtful woman. She spent a great deal of time visiting the poor. She knew they had problems, and they needed all kinds of help. When she had time, she would bring food and medicine to them.

  One morning she told her children about a family she had visited the day before. There was a man sick in bed, his wife, who took care of him and could not go out to work, and their little boy. The little boy — his name was Bernard — had interested her very much.

  “I wish you could see him,” she said to her own children, John, Harry, and Clara. “He is such a help to his mother. He wants very much to earn some money, but I don’t see what he can do.”

  After their mother left the room, the children sat thinking about Bernard. “I wish we could help him to earn money.” said Clara. “His family is suffering so much.”

  “So do I,” said Harry. “We really should do something to assist them.”

  For some moments, John said nothing, but, suddenly, he sprang to his feet and cried, “I have a great idea! I have a solution that we can all help accomplish(完成).”

  The other children also jumped up all attention. When John had an idea, it was sure to be a good one. “I tell you what we can do,” said John. “You know that big box of corn Uncle John sent us?Well, we can make popcorn(爆米花), and put it into paper bags, and Bernard can take it around to the houses and sell it.”

  注意:

  1. 續寫詞數應為150左右;

  2. 請按如下格式在答題卡的相應位置作答。

  When Mrs. Meredith heard of John’s idea, she thought it was a good one, too.

  With everything ready, Bernard started out on his new business.

  2020年普通高等學校招生全國統一考試

  英語試題參考答案

  第一部分 閱讀

  1. A 2. C 3. B 4. C 5. A 6. B 7. C 8. B 9. D 10. B.

  11. A 12. D 13. D 14. A 15. C 16. G 17. A. 18. C 19. B 20. D

  第二部分 語言運用

  21. C 22. A 23. C 24. D 25. A 26. B 27. B 28. D 29. C 30. B

  31. C 32. A 33. B 34. D 35. D

  36. wealthy 37. or 38. formed 39. which/that 40. are called

  41. is 42. themselves 43. walking 44. accuracy 45. for

  第三部分 寫作

  (略)

 

高清毛片在线看特级av毛片_无码高清毛片在线看_免费观看国产a在线视频_国内偷拍高清精品免费视频

打賞

取消

感謝您的支持,我會繼續努力的!

掃碼支持
掃碼打賞,你說多少就多少

打開支付寶掃一掃,即可進行掃碼打賞哦

您的一點點愛心支持,足以讓我們有堅持下去的動力!

相關閱讀
  • 2018福建高考英語試題及答案【圖片版】

    2018福建高考英語試題及答案【圖片版】

    2018年福建高考英語已經考完了,下面小編整理了福建圖片版的高考英語試卷,供考生和家長們參考!以上福建高考英語試題及答案由高三網小編整理,供考生和家長們參...

    2019-06-03 來源:英語 瀏覽:0 次

  • 2020河北高考英語試題及答案解析

    2020河北高考英語試題及答案解析

    2020河北高考英語試題及答案解析...

    2020-07-09 來源:英語 瀏覽:136 次

  • 2019江蘇高考英語試題及答案解析(word精校版)

    2019江蘇高考英語試題及答案解析(word精校版)

    2019年高考已經結束,想必很多考生和家長都很關心今年的考試題,小編整理了江蘇高考英語試題及答案解析,來看看吧。...

    2019-08-04 來源:英語 瀏覽:111 次

  • 2020湖南高考英語試題及答案解析

    2020湖南高考英語試題及答案解析

    2020年高考已經結束,很多考生和家長都很關心今年的高考試題及答案,小編整理了湖南高考英語試題,來看看吧。...

    2020-07-08 來源:英語 瀏覽:153 次

  • 2020四川高考英語試題及答案解析

    2020四川高考英語試題及答案解析

    2020年高考已經結束,很多考生和家長都很關心今年的高考試題,小編整理了四川高考英語試題及答案解析,來看看吧。...

    2020-07-09 來源:英語 瀏覽:157 次

  • 2020年西藏高考英語難不難

    2020年西藏高考英語難不難

    高考英語已經結束,關于試卷的難易程度問題自然也成為了人們關注和討論的重點,今年西藏高考使用的是全國3卷,總體來看,英語全國3卷命題嚴格控制試卷難度,試卷...

    2020-07-11 來源:英語 瀏覽:77 次

  • 2020甘肅高考英語試題及答案解析【word精校版】

    2020甘肅高考英語試題及答案解析【word精校版】

    2020年高考已經結束,很多考生和家長都很關心今年的高考試題及答案,小編整理了甘肅高考英語試題及答案解析,來看看吧。...

    2020-07-08 來源:英語 瀏覽:173 次

  • 2020年浙江高考英語摹仿真題及答案

    2020年浙江高考英語摹仿真題及答案

    2020年浙江高考英語摹仿真題及答案本試卷滿分150分,考試時間120分鐘。注意事項:1.答卷前,考生務必將自己的姓名、準考證號等信息填寫在答題卡和試卷指定位置上。2...

    2020-05-26 來源:英語 瀏覽:68 次

  • 2020江蘇高考英語試題【word真題試卷】

    2020江蘇高考英語試題【word真題試卷】

    1.答題前,先將自己的姓名、準考證號填寫在試題卷和答題卡上。2.選擇題的作答:每小題選出答案后,用2B鉛筆把答題卡上對應題目的答案標號涂黑。寫在試題卷、草稿紙...

    2020-07-14 來源:英語 瀏覽:174 次

  • 2018天津高考英語試卷難不難

    2018天津高考英語試卷難不難

    2018高考結束后,天津考生最關心的就是高考英語試卷難不難,這樣才能對自己的答卷心里有數,知道自己到底是一個什么水平,會不會考的太糟。天津高考英語題難嗎天...

    2019-06-03 來源:英語 瀏覽:0 次

  • 2018浙江高考英語試卷難不難

    2018浙江高考英語試卷難不難

    2018高考結束后,浙江考生最關心的就是高考英語試卷難不難,這樣才能對自己的答卷心里有數,知道自己到底是一個什么水平,會不會考的太糟。浙江高考英語題難嗎浙...

    2019-06-03 來源:英語 瀏覽:0 次

  • 2020年全國2卷高考英語試題答案【高清精校版】

    2020年全國2卷高考英語試題答案【高清精校版】

    本文檔整理了【高清精校版】2020年全國2卷高考英語試題答案。點擊文末的下載,可下載PDF格式的文件,便于打印和存儲。...

    2020-07-11 來源:英語 瀏覽:64 次

  • 2018全國2卷高考英語試題及答案【圖片版】

    2018全國2卷高考英語試題及答案【圖片版】

    高考英語已經結束,小編為大家整理了2018全國2卷高考英語試題及答案圖片版,供大家參考。以上《2018全國2卷高考英語試題及答案》由高三網整理發布,更多高考咨詢請...

    2019-06-03 來源:英語 瀏覽:0 次

  • 2018全國3卷高考英語試卷難不難

    2018全國3卷高考英語試卷難不難

    2018高考結束后,全國3卷考生最關心的就是高考英語試卷難不難,這樣才能對自己的答卷心里有數,知道自己到底是一個什么水平,會不會考的太糟。全國3卷高考英語題難...

    2019-06-03 來源:英語 瀏覽:0 次

  • 2020屆湖南省高三英語4月模擬試題

    2020屆湖南省高三英語4月模擬試題

    考生注意:?1.本試卷共150分,考試時間120分鐘。?2.請將各題答案填寫在答題卡上。?3.本試卷主要考試內容:高考內容。...

    2020-06-24 來源:英語 瀏覽:95 次

換一換
Ctrl+D?將本頁面保存為書簽,全面了解最新資訊,方便快捷。